Ιωάννα Τσιλιγιάννη

Ιωάννα Τσιλιγιάννη

Ιωάννα Τσιλιγιάννη MD, PhD, MPH/HCM

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ιατρική Σχολή

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Ιωάννα Τσιλιγιάννη είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια Γενικης Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας,  διευθύντρια του εργαστηρίου Προγραμματισμού Υπηρεσιών Υγείας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι γενικός ιατρός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και δύο διδακτορικών: ένα με θέμα τις διάμεσες πνευμονοπάθειες (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και ένα από  για την εκτίμηση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στην καθημερινή κλινική πρακτική, από το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν Ολλανδίας.

Ήταν η πρόεδρος της IPCRG (Διεθνής ομάδα για τα αναπνευστικά νοσήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη) από το 2018-2020 και μελος του Δ.Σ. από το 2014-2018 και από το 2021-2023 www.ipcrg.org Είναι ενεργό μέλος των ακόλουθων  οργανισμών: EURIPA, International Institute of Compassionate Care,WONCA Working Party on Rural Health, WONCA Working Party on Mental Disorders, GRIAC, ELEGEIA, EGPRN, Hellenic Oncology Research Group, WHO GARD κ.α.

Είναι Εditor in Chief στο NPJ PCRM (Nature partner journals Primary Care Respiratory Medicine) από το 2019 (δεύτερο σε κατάταξη όσον αφορά τον δείκτη επιρροής IF-scopus στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

Έχει περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις στο PubMed και πολλές σε περιοδικά εκτός PubMed με συνολικό δείκτη απήχησης  874.706, και Scopus h-index 27.  Έχει λάβει 15 βραβεία σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

 

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.