Ειρήνη Κυριακάκη

Ειρήνη Κυριακάκη

Ειρήνη Κυριακάκη

Νομικός / ΜΔΕ

Διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών

Εξωτερικό Μέλος

Η Ειρήνη Κυριακάκη είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φράιμπουργκ της Γερμανίας, με ειδίκευση στο δίκαιο της υγείας και σε ζητήματα βιοηθικής.

Από το 2000 έως το 2006 συμμετείχε σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Max Planck αλλοδαπού και διεθνούς ποινικού δικαίου ως επιστημονική βοηθός, ως διδακτορική υπότροφος και ως επιστημονική συνεργάτης. Από το 2006 εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη, ασχολούμενη κατά κύριο λόγο με ζητήματα υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι Αναπληρωματικό μέλος στην Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας Κλινικών Μελετών (από 18.9.2017), μέλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια (από 13.7.2020) και Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (από 12.7.2021). Έχει διατελέσει επίσης μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Ερευνητικής Δεοντολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (από τον Οκτώβριος 2011 έως τον Ιούλιος 2019).

Είναι ενταγμένη στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού και έχει υπάρξει εισηγήτρια σε επιμορφωτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Κέντρου και στο μάθημα Δίκαιο της υγείας στο πλαίσιο της ειδικής φάσης σπουδών του τμήματος ΕΚΔΔΑ στον κύκλο «διοίκηση υπηρεσιών υγείας».

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται ιδίως στην προστασία του ανθρώπου και του εμβρύου στο πλαίσιο της βιοιατρικής έρευνας, στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, σε ζητήματα ιατρικής δεοντολογίας και ιατρικής ευθύνης, στα δικαιώματα των ασθενών/χρηστών υπηρεσιών υγείας, στη χρήση βλαστοκυττάρων για ερευνητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, σε ζητήματα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και δεοντολογίας της έρευνας.

Η Δρ. Ειρήνη Κυριακάκη έχει συγγράψει μελέτες, αυτοτελείς συμβολές σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.